AVN-triatleet Joey van de Beek geweldig bij Ironman Kopenhagen!

Zondag 18 augustus doken zo’n 2.400 deelnemers het water in om te beginnen aan hun triatlon in Kopenhagen, omstandigheden waren geweldig, bijna geen wind en aangename temperaturen. Onder de deelnemers ook Joey van de Beek die voor de tweede keer dit jaar aan zijn Ironman-avontuur ging beginnen. Enkele weken geleden ging het mis in Hamburg na een valpartij op de fiets. Nu, wederom hard en veel getraind, stond hij met grote verwachtingen aan de start.

Joey aan de start in Kopenhagen

Het zwemmen ging goed en hij raffelde de 3,8 km af in een tijd van 1:02:46, daarmee kwam hij als 240e overall uit het water. Daarna de twee voor Joey sterkere onderdelen, allereerst de 180 km fietsen. De berichten kwamen al snel door dat er gemiddeldes door Joey gehaald werden rond de 40 km gemiddeld, dat is in het begin al knap, maar als je dat tot het eind weet vol te houden lever je een wereldprestatie, zeker als je bedenkt dat er ook nog 1.000 hoogtemeters te overbruggen waren. Mooi parcours langs de kust en door de stad.  Fietstijd derhalve was 4:26:19. Gemiddeld 40,38 km per uur!!! De 26e fietstijd en de 10E in zijn leeftijdscategorie van 30 tot en met 34 jaar.

 

Joey marathon kopenhagen

 

Daarna snel de loopschoenen aan. Ook daar is hard op getraind en dat was te merken, ook hier snelle tijden aan het begin van de marathon (en ook hier is die 42,195 km) Gemiddeldes onder de 4 minuten de km. En onder aanmoedigingen van een aantal clubgenoten (kale mannen team) en nog veel meer enthousiast publiek denderde Joey door de straten van Kopenhagen, ondertussen de een na de andere deelnemer inhalend, net zoals hij dat bij het fietsen deed. Aan het eind werd het wel zwaarder, maar hij finisht in een geweldige marathontijd van 2:49:13, de 3e tijd in zijn categorie en 5e overall, super. Eindtijd kwam hiermee op 8:23:28, een geweldig verbetering van het clubrecord, dat nog op naam stond van Mathijm Wassink. Hiermee werd Joey 6e in zijn sterk bezette categorie en 14e overall van de 2.400 deelnemers. Op de volgende dag zijn dan de prijsuitreikingen en de verdeling van de slots/tickets voor het WK Ironman op Kona/Hawaii, 26 oktober 2024.

Joey met medaille na finish in Kopenhagen

 

Ook dit slot is nu binnen voor Joey en dat betekent dat hij niet alleen snel moet zien te herstellen, maar ook zich zowel fysiek als mentaal zal moeten voorbereiden op een zware wedstrijd aan de andere kant van de wereld. Drie clubgenoten (Mathijm Wassink in 2000, Han van Nieuwenhuizen 2003 en Leon van Hamersveld 2022) gingen hem daar voor, maar nooit met zo’n geweldige race als Joey hier heeft neergelegd. Hulde hulde.